Γιατί αγαπάμε τη γυμναστική;

Ανήκετε σε αυτούς που λατρεύουν να αθλούνται καθημερινά ή σε εκείνους που έχουν βάλει στόχο να το καταφέρουν μια μέρα; Σε όποια κατηγορία από τις δύο κι αν ανήκετε, έχετε σκεφτεί ποτέ ποιοι είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που μας κάνουν να θεωρούμε τη γυμναστική ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας;

Πέρα από τον προφανή λόγο, δηλαδή ένα πιο όμορφα σμιλευμένο σώμα,  που μπορεί να μεταμορφωθεί με ένα πρόγραμμα γυμναστικής σε συνδυασμό με καλή διατροφή, υπάρχουν πολύ σημαντικότερα οφέλη:

  • Επιδρά θετικά στην ψυχολογία σου.

Κατά τη διάρκεια και κυρίως στο τέλος της προπόνησης ο οργανισμός σου παράγει διάφορες ορμόνες που συμβάλλουν στην βελτίωση της διάθεσής σου. Πιο συγκεκριμένα οι γυναικείες ορμόνες, τα οιστρογόνα, ευθύνονται για την ευχάριστη αλλαγή στην ψυχολογία σου όταν ασκείσαι. Το σημαντικότερο είναι πως παραμένουν στο σώμα σου για τουλάχιστον 4 ώρες αφού τελειώσεις την προπόνηση!

  • Είναι φυσικό αγχολυτικό και αντικαταθλιπτικό.

Ίσως έχεις παρατηρήσει πως με τη γυμναστική ξεχνιέσαι από τα προβλήματα και τα άγχη που σου δημιουργεί η καθημερινότητα. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι η παραγωγή των ενδορφινών, κάποιων άλλων ορμονών, που παράγει το ανθρώπινο σώμα όταν το ασκούμε. Έτσι καταπολεμάμε θλίψη, άγχος και στενοχώρια!

  • Είναι το καλύτερο φάρμακο για την καρδιά.

Σύμφωνα με την ιατρική, αυτό που χρειάζεται η καρδιά για να λειτουργεί ομαλά είναι το οξυγόνο. Πώς θα γεμίσουμε τον οργανισμό μας με οξυγόνο; Με καθημερινή άσκηση! Συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας των αγγείων και μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες για καρδιακή νόσο.

  • Ο καρκίνος φοβάται τη γυμναστική.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σε επιστημονικά και πανεπιστημιακά κέντρα, η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου, ενώ αυξάνει το προσδόκιμο ζωής για όσους έχουν προσβληθεί από την αρρώστια αυτή. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το 50% των περιστατικών καρκίνου του μαστού, αν οι γυναίκες έβαζαν σε προτεραιότητα την άσκηση στην ζωή τους.

Μην το σκέφτεσαι παραπάνω! Γυμνάσου με όποιον τρόπο εσύ προτιμάς και θα αγαπήσεις τις προπονήσεις σου ακόμα πιο πολύ. Να θυμάσαι πάντα τα οφέλη γιατί είναι το πιο μεγάλο σου κίνητρο!