Πώς θα εμποδίσετε την κατανάλωση φαγητού λόγω άγχους;

Το άγχος μπορεί να καταστρέψει το υγιεινό πρόγραμμα διατροφής σας και να σας κάνει να πάρετε κιλά που με κόπο καταφέρατε να χάσετε. Μπορεί μία σοκολάτα ή ένα κουτί μπισκότα ή τα αγαπημένα σας πατατάκια να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα τη δεδομένη στιγμή χαλαρώνοντάς σας, όμως το αποτέλεσμα στο σώμα σας δε θα είναι τελικά και τόσο αναζωογονητικό.

Για τις στιγμές λοιπόν αυτές που η ζωή σας γίνεται πιο απαιτητική, σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να καταπολεμήσετε την έντονη αυτή ανάγκη για φαγητό:

  • Καλέστε έναν φίλο.

Όταν νιώθουμε έντονο άγχος, στην ουσία αυτό που χρειαζόμαστε είναι απλά να μιλήσουμε και να εξωτερικεύσουμε όσα σκεφτόμαστε και μας φέρνουν σε τέτοια κατάσταση. Τηλεφωνήστε λοιπόν ή συναντηθείτε με ένα άτομο που σας κάνει να νιώθετε όμορφα!

  • Γράψτε ό,τι σας συμβαίνει.

Ένας άλλος τρόπος να αποβάλετε ό,τι σας ανησυχεί είναι να πάρετε ένα ημερολόγιο ή ένα κομμάτι χαρτί και να γράψετε αυτά που σκέφτεστε.

  • Περπατήστε.

Κάνοντας μια βόλτα στη γειτονιά σας ή στο πάρκο, μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Οι κινήσεις του σώματος σε συνδυασμό με τον καθαρό αέρα και την εναλλαγή οπτικών ερεθισμάτων βελτιώνει την ποιότητα ζωής και μειώνει το άγχος. Ακόμα και μέσα στην πόλη το περπάτημα εξακολουθεί να σας προσφέρει τα πλεονεκτήματά του για την υγεία σας.

  • Γυμναστείτε.

Θεωρητικά ξέρουμε πως η γυμναστική ανακουφίζει από το άγχος και σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή σας, τα αποτελέσματά της θα σας εκπλήξουν. Φυσικά δε χρειάζεται απαραίτητα να πάτε στο γυμναστήριο, απλά κάντε ό,τι σας αρέσει. Μπορείτε να χορέψετε στο σπίτι σας, να κάνετε βόλτα τον σκύλο σας ή οτιδήποτε νομίζετε πως θα σας κάνει να εκτονωθείτε ανεβάζοντας τους ρυθμούς της καρδιάς σας!

  • Φτιάξτε λίστες τραγουδιών

Ετοιμάστε τις δικές σας λίστες με τα μουσικά κομμάτια που σας αρέσουν, ώστε να μπορείτε να τις ακούτε κάθε φορά ανάλογα με τη διάθεσή σας!

  • Φτιάξτε ατμόσφαιρα.

Ο απαλός φωτισμός των κεριών και τα αρώματα που αναδύονται από τα αιθέρια έλαια συνδέονται με το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου. Αυτό είναι το εισιτήριό σας για την ανακούφιση από το στρες!